Zázrak proti virům

Snižuje jejich růst a dokáže je i likvidovat. Beta-lapachon snižuje enzymy ve virových buňkách a virus pak není schopen převzít kontrolu nad reprodukčními procesy buňky a nemůže se rozšiřovat.

Silné detoxikační účinky

Lapacho obsahuje silné antioxidanty, které detoxikují krevní cévy, lymfatický systém, buňky, tkáně i orgány. Tím se odstraňují škodlivé toxiny, jako jsou těžké kovy, pesticidy, konzervační látky a zbytky chemoterapie.

Podpora trávení

Lapacho má pozitivní účinky na zdraví žaludku a pomáhá odstraňovat nadýmání a nevolnost. Má projímavý účinek a podporuje trávení a pravidelné vyprazdňování. Lapacho stimuluje trávicí systém a pomáhá tělu zbavit se nadbytečného tuku. Udržuje tlusté střevo čisté a vyprázdněné, což napomáhá jeho správné funkci.

Lapacho může být užitečné pro osoby s cukrovkou

Lapacho může pomoci snižovat hladinu cukru v krvi tím, že stimuluje pankreatické buňky k produkci dalšího inzulínu. Tento proces může přirozeně snížit hladinu cukru v krvi a tak může být lapacho užitečné pro osoby trpící cukrovkou.

Jak jej připravit?

Způsob jeho přípravy se výrazně odlišuje od jiných druhů čaje. Do 1 l vroucí vody vsypeme 1 lžíci lapacho (1 lžičku na 250 ml vody). Pomalu vaříme 5 až 10 minut a louhujeme dalších 10 až 15 minut. Teprve po uplynutí této doby výluh přecedíme a vychutnáváme po doušcích. Pijeme 3 šálky denně teplý nebo studený mezi jídlem v měsíční kúře, kterou můžeme opakovat každý druhý měsíc.