Smíchejte droždí s cukrem, hmotu rozdrťte vidličkou a naplňte ji teplou vodou.

Mouku proosejeme a nalijeme 100 g do těsta, promícháme, přikryjeme ručníkem a necháme 15 minut na teplém místě.

Nyní přidávejte po částech mouku . Nemícháme celou mouku najednou, díváme se na stav těsta – nepřehánějte to. Je možné, že bude zapotřebí trochu více mouky. Těsto by mělo být měkké a pružné, ne lepivé.

Nádobu namažte rostlinným olejem a dejte těsto, přikryjte fólií a nechte na teplém místě 40-50 minut.

Hněteme těsto a dáme na pomoučený vál.

A je to, nyní můžete tvarovat buchty, vyrábět hamburgery nebo koláče, česnekové nebo sezamové koblihy atd.

Těsto bude dlouho čerstvé a měkké, takže si můžete upéct jakékoli pečivo pro budoucí použití.

Zdroj:povarlol.com