Smíchejte droždí s cukrem, hmotu rozdrťte vidličkou a naplňte ji teplou vodou.
Mouku proosejeme a nalijeme 100 g do těsta, promícháme, přikryjeme ručníkem a necháme 15 minut na teplém místě.
Nyní přidávejte po částech mouku . Nemícháme celou mouku najednou, díváme se na stav těsta – nepřehánějte to. Je možné, že bude zapotřebí trochu více mouky. Těsto by mělo být měkké a pružné, ne lepivé.
Nádobu namažte rostlinným olejem a dejte těsto, přikryjte fólií a nechte na teplém místě 40-50 minut.
Hněteme těsto a dáme na pomoučený vál.
A je to, nyní můžete tvarovat buchty, vyrábět hamburgery nebo koláče, česnekové nebo sezamové koblihy atd.
Těsto bude dlouho čerstvé a měkké, takže si můžete upéct jakékoli pečivo pro budoucí použití.
Zdroj:povarlol.com