Umyjte si obličej takto a dejte sbohem vráskám i zarudlé či ochablé pokožce

Mít zářivou, hladkou a pevnou pokožku bez vrásek či jiných kosmetických chybiček je snem každé ženy a zároveň nikdy nekončícím bojem.

Jakmile se jednoho problému s pletí zbavíte, objeví se jiný. Jednou je to zarudnutí, jindy ekzém, ucpané póry či akné, případně kruhy pod očima nebo ochablá pokožka.

Hlavní problém většiny kosmetických přípravků

Nejzávažnějším problémem většiny kosmetických přípravků je jejich obsah škodlivých chemikálií. Ty zvyknou zamaskovat jeden problém, jen aby později způsobily nějaký jiný.

Určitě jste si i vy všimli, že nejhorší pleť mívají bývalé celebrity, které během svého života nadměrně používali kosmetiku od výmyslu světa.

To množství kosmetiky jim dočasně sice poskytlo na první pohled pěknou pleť, ale pod povrchem docházelo poškozením, které se časem projevily a pak tyto celebrity vypadaly na svůj věk mnohem horší než by měli.

Mnohé z těchto produktů jsou navíc poměrně drahé a zatěžují tak domácí rozpočet.

Proto vám dnes prozradíme nadmíru jednoduchý alternativní způsob, jak pečovat o svou pleť, aby byla zdravá a čím déle si zachovala svůj mladistvý vzhled.

Nejlepší na tom je, že budete potřebovat jen pár běžných, levných a snadno dostupných surovin. Ty zajistí, že pokožka na vaší tváři bude správně hydratovaná, vyživená a bez různých patogenních bakterií.

Výsledkem tak bude zářivá, hladká a pevná pleť s maximálním potlačením viditelnosti vrásek, jaký se vzhledem k věku dá dosáhnout.


Náš tip: Přírodní léčba diabetu: Vědecky ověřený způsob jak předcházet, zvrátit a kontrolovat cukrovku bez léků. Více informací zde


ingredience

Budete potřebovat následující suroviny:

  • soda bikarbona
  • kokosový olej

Jedlou sodu seženete v téměř každé prodejně s potravinami nebo drogerii.

Soda bikarbóna udržuje správné pH pokožky a brání množení škodlivých bakterií. Dobře také pokožku čistí, zmírňuje popálení od nadměrného slunění, léčí akné, vyrážky a zlepšuje komplexnost pokožky.

Kokosový olej dodává pokožce přírodní oleje, hydratuje ji, čistí póry a potlačuje záněty při akné, ekzémech či zarudnutí.

Dnes už kokosový olej dostat poměrně běžně v supermarketech, případně si ho můžete koupit přes internet – na Slovensku TU a v Česku ZDE .

Instrukce pro péči o pokožku

Postupujte následovně:

1. Smíchejte obě ingredience v poměru 2 díly kokosového oleje a 1 díl sody. Pokud by byl kokosový olej ztuhlý, dejte ho do skleněné misky a tu na chvíli ponořte do teplé vody, aby roztál.

Připravte si tolik směsi, abyste jí měli dost pro plánované čištění. Na obličej bude stačit trošku (2 + 1 čajové lžičky), pokud byste chtěli ošetřit i jiné části těla než jen obličej, potom si připravte směsi více.

2. Nejprve si opláchněte pokožku jemným mýdlem a vlažnou vodou a otřete ji ručníkem.

3. Nyní si na pokožku naneste připravenou směs a nechte ji působit zhruba 5 minut až 10 minut.

Upozornění: Dejte pozor, abyste si nezasáhli oči. Směs sice není pro oči agresivní, ale mohla by v nich způsobit mírné řezání nebo zarudnutí.

4. Pokožku si během působení směsi jemně masírujte. Lépe se tak olej vstřebá do kůže a zároveň soda bikarbona vám pomůže odstranit vrchní odumřelé vrstvy pokožky.

5. Na konci si směs smyjte z obličeje pomocí vlažné, mírně mýdlové vody. Na konec ji ještě opláchněte čistou vodou a jemně usušte ručníkem.

Zdroj.domacaliecba