Guava listy

Dalším fantastickým lékem na bolest zubů je guava. Jednoduše rozžvýkejte 2 nebo 3 listy guavy. Listy guavy můžete také vložit do vroucí vody a přidat do ní trochu soli. Když vychladne, použijte ji k vypláchnutí úst.

Máta

Bolest se odstraňuje žvýkáním lístků čerstvé máty, pokud nemáte čerstvou, lze použít i mátu sušenou, ale účinek bude mírnější.

Sůl a pepř

Sůl a pepř účinně tiší bolest a zmírňují bolesti zubů díky svým silným antibakteriálním vlastnostem. Vytvořte pastu smícháním stejných dílů soli a pepře s trochou vody. Aplikujte tento lék na infikovaný zub a nechte jej několik minut působit.

Stroužek

Hřebíček je extrémně účinný při úlevě od bolesti. Rozdrťte 2 hřebíčky a smíchejte je s trochou olivového nebo jakéhokoli rostlinného oleje. Aplikujte to na bolestivé místo. Kromě toho si můžete ústa vypláchnout směsí kapek hřebíčkového oleje a vody.

Sůl v teplé vodě

Slaná voda může být velmi nápomocná při výplachu úst, zmírní otoky a záněty způsobené bolestí zubů. Plochou lžíci soli rozmíchejte ve sklenici teplé vody a vzniklou směsí dobře vypláchněte dutinu ústní.

Kurkuma na bolest v ústech

Připravte si hustou pastu smícháním několika kapek hořčice s půl lžičkou kurkumy. Směs naneste na zub a před vyplivnutím nechte 15 minut působit. Pro zmírnění bolesti tento postup pravidelně opakujte.

Zdroj:dnevno.hr