Zářivá čistota toalety

Normálně se člověk do záchodové mísy často nepodívá, ale míra znečištění tam někdy dosahuje epických úrovní!

Dříve jsme mluvili o tom, jak se úplně zbavit vápenatých usazenin a rzi v nádrži. To je ale spíše cesta pro perfekcionisty. A dnes máme snadné řešení tohoto běžného každodenního problému.

Budete potřebovat sklenici 9% stolního octa a nenahraditelnou královnu čistoty – jedlou sodu. Smíchejte sklenici octa, zahřátou na 40 stupňů, se lžící jedlé sody. Výslednou směs nalijte do vodní nádrže na několik hodin.

Ocet rozpouští vápenné usazeniny, odstraňuje rez z dílů a odstraňuje nepříjemné pachy. Nejlepší je používat večer, aby roztok mohl přes noc působit na nečistoty. Pro konsolidaci výsledku můžete postup několikrát opakovat.

Trik od letušek

Stává se, že se k vám nepříjemný zápach na záchodě připlíží v tu nejméně vhodnou chvíli. Například když do příjezdu hostů zbývá jen pár minut. Zde může pomoci malý trik, který letušky používají v praxi.

Přírodní kávu lze kromě přímého účelu použít i k čištění vzduchu na záchodě! Nezbývá než tam nechat šálek čerstvě uvařené kávy a trochu z ní vylít do záchodu.

Aroma silného nápoje během několika sekund eliminuje nejen zápach, ale i štiplavé pachy chemikálií. Neuškodí ani šálek kávové sedliny odebraný z kávovaru. Lze je použít místo domácích chemikálií a jako repelent proti hmyzu, jako osvěžovač vzduchu a dokonce i jako peeling.

Nástroje jsou velmi jednoduché a bezproblémové. Už jsme je otestovali a opravdu fungují.