2. Cedr

Do nábytku z cedrového dřeva, který je intenzivním odpuzovačem pavoukům, se rozhodně vyplatí investovat. Pro pavoučí mláďata je vůně cedru dokonce smrtelně nebezpečná.

3. Ocet

Ocet je známý svými odpuzujícími účinky proti pavoukům či jinému hmyzu. Smíchejte ocet a vodu v poměru 1: 2 a nalijte do roztoku láhve s rozprašovačem. Vznikne tak účinný prostředek proti pavoukům, který můžete nastříkat nejen v domácnosti, ale i ve vaší zahradě.

4. Mátový esenciální olej

Vy můžete vůni máty milovat, pavouci ji nesnášejí. Smíchejte 8 kapek esenciálního oleje s mátovou vůní s malým množstvím tekutého mýdla a směs nalijte do láhve s vodou s rozprašovačem. Pokud máte raději výraznější vůni, přidejte více mátového oleje. Použijte také v domácnosti nebo v zahradě.

5. Kaštany (nebo jiné ořechy)

Pavouci nemají rádi vůni, která se šíří z kaštanů, vlašských či jiných ořechů. Dejte proto několik kaštanů či jiných ořechů na parapety a pavouci se k vašim oknům ani nepřiblíží.

6. Udržujte čistotu

Nezapomínejte na pravidelně udržování čistoty v celé domácnosti. Pravidelně myjte podlahy, okna či balkón, protože do čistého domova pavouci chodí méně.

Zdroj:hovadiny