Filtrovanou vodu nalejte to hrnce a přiveďte k varu. Do vroucí vody vložte zázvor. Zmírněte plamen a vařte po dobu dalších 5 minut. Sejměte hrnec z ohně a nechte odpočívat 20 minut. Tekutinu sceďte. Nyní si v samostatné míse připravte sirup: rozpusťte cukr v jednom šálku převařené vody. Smíchejte polovinu šálku zázvorové šťávy s 1/3 šálku sirupu a polovinou šálku perlivé vody. Přidejte trochu bio medu a limetkovou šťávu. Skleničku ozdobte plátky citronu.

Zdravotní přínosy zázvorového piva

Zázvor je velice účinný v léčbě žaludečních nevolností. Zároveň zlepšuje zažívání. Byla prokázána jeho schopnost snižovat cholesterol a vysokou hladinu cukru v krvi. Zázvorové pivo dokáže zmírňovat příznaky nachlazení a chřipky a je účinné ve zlepšování krevního oběhu a prevenci rakoviny.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?ref=br_rs