spíž

Pokud postavíte do skříňky, ve které uchováváte potraviny, nádobku s rozmeleným dřevěným uhlím, bude pohlcovat všechny vedlejší pachy. Uhlí je však třeba čas od času vyměnit.

Zápach v bytě

Pachu v bytě se nyní na zimu můžete zbavit použitím některých domácích směsí, například horkou vodou s octem nebo citronovou šťávou, kterou v misce položíte na rozehřátý radiátor. Na teplé topení můžete také rozložit pomerančovou či citronovou kůru.

Zápach z odpadu

Ucpané vodovodní a odpadní roury často doprovází nepříjemný zápach. Vyčistíte je tak, že je občas přejíte odpady vroucí vodou s trochou sody.

Jak zabránit zápachu při smažení?

Zabránit tomu, aby se tuk propaloval a zapáchal můžeme pomocí obyčejné mrkve. Vložte do tuku  3-4 kolečka . Stejně dobře funguje i korek v oleji.

vylepšené svíčky

Stačí vám celkem obyčejné svíčky, které prostě obložíte skořicí. Stačí vám pár kousků celé skořice a gumička, kterou ji upevníte kolem svíčky. Pak stačí už jen zapálit a máte postaráno o krásnou vůni.

Navíc, tento nápad i krásně vypadá.

Odpadkový koš

Chcete-li zabránit zápachu, nasypte do koše trochu sody. Dokáže to rychle odstranit zápach a těžký vzduch v místnosti.

zvířata

Pokud máte v bytě domácí mazlíčky. Odstranit zápach ze zvířecích a kočičích pelíšků můžete rychle a zcela jednoduše, pokud ho posypete sodou, počkáte 15 minut a vysajete. Sodu použijte iu zvířecích toaletách. Když budete měnit podestýlku, nasypte na dno trochu sody a až potom dejte podestýlku.

kožešinový kabát

Ve skříni může zatuchne. Pokud chcete, aby byl na sezónu nachystaný v perfektním stavu, takto jednoduše ho zbavíte zápachu. Stačí jak ho vyčistíte kartáčem, kterou pospypete jedlou sodou.

Gauč, postel, pohovky i jiný čalouněný nábytek

Stejně, jako kabáty, i čalouněný nábytek zbavíte zápachu pomocí jedlé sody. Stačí posypat (nejlépe to jde přes sítko), nechat působit alespoň 15-20 minut a vysát. Zápach se ztratí, jakoby nikdy ani nebyl.

Pokračování na další straně