Příprava:

Do teplého mléka přidejte cukr (1 lžíci) a droždí, promíchejte. Mouku proosejeme a do směsi přidáme 3 lžíce. Míchejte a nechte 20 – 30 minut. Smíchejte vejce, sůl, cukr a rozpuštěné máslo.

Nalijte směs do zbytku dříve připravených ingrediencí a dobře promíchejte, dokud nezískáte hladkou konzistenci. Postupně přidávejte porce mouky, míchejte špachtlí, nalijte rostlinný olej. Posypte stůl moukou, rozložte těsto a hněte rukama, dokud už nebude na vašich rukou lepit.

Mísu potřete olejem, vložte do ní těsto, přikryjte fólií a odložte na 30 minut na teplé místo. Poté těsto rozdrťte rukama a znovu odložte na 30 minut.

Chcete-li udělat drobenku, vymíchejte rukama mouku, cukr a máslo a vytvořte „strouhanku“.

Těsto rozdělte na stejné části, např.12 dílů. Každý z nich sviňte do koule, pak je všechny zakryjte fólií a nechejte 10 minut působit.

Nyní je čas udělat náplň, ráda ji dělám z vařeného kondenzovaného mléka, rukama si z těsta udělám plochý koláč, vložím náplň doprostřed a okraje stočím nahoru a vytvořím kulatou buchtu s mé ruce.

Položte rohlíky na plech, přikryjte fólií a nechte 20 minut působit. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Vejce promícháme s vodou, natřeme na buchty a poté posypeme strouhankou. Pečeme 20-25 minut. Dobrou chuť!

Zdroj:.przy-garach.pl