Na nápoj potřebujeme:
4 větší hlávky česneku, čili přibližně 40 stroužků
4 celé citrony, včetně kůry
1 menší kořen zázvoru (okolo 3 až 4 cm)
2 litry čisté vody
Postup přípravy a způsob konzumace
Dobře omyjte citrony pod vlažnou až teplou vodou (aby se smyly postřikové látky) a nakrájejte je na kousky. Oloupejte česnek a spolu s citronem a zázvorem jejich rozmixujte v mixéru.
Přemístěte směs do kovové nádoby nebo hrnce, dolijte 2 litry vody a vše za neustálého míchání zahřejeme až k bodu varu.
A však ještě předtím, než to začne vřít, stáhněte plamen a nechte to celé vychladnout.
Vodu přeceďte přes středně velké sítko do skleněných nádob nebo lahví. Nápoj uskladňujte v chladničce.
Vypijte jeden pohár každý den alespoň 2 hodiny před jídlem, případně na prázdný žaludek.
Kombinace citronu, vody a vaření by mělo neutralizovat zápach česneku. Před každou konzumací láhev dobře protřepejte, aby se usazeniny citronu a česneku na spodku řádně promíchaly.
zdroj: takprosto. cc