postup:
Z mléka, droždí, ½ lžičky cukru a 3 lžic mouky připravíme kvásek. V druhé misce smícháme zbývající cukr, mouku, máslo, smetanu a sůl. Přimícháme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě.

Když těsto vykyne, přemístíme ho na pomoučený vál, a rozválíme do tvaru obdélníku. V misce smícháme tvaroh s cukrem. Tuto směs pak rovnoměrně navrstvíme na těsto.

Těsto srolujeme jako klasickou roládu a následně ho nakrájíme na proužky (široké 1-2 cm).

Pásky – hlemýždi rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, přikryjeme fólií nebo utěrkou a necháme ještě 30-40 minut kynout.

Potom potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 190 stupňů, dokud povrch šneků není zlatavý.

V misce smícháme zakysanou smetanou s 1 lžící moučkového cukru a touto směsí potřeme upečené šneky. Přikryjeme alobalem a necháme ještě několik minut odstát.

Pak alobal odstraníme a můžeme podávat.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk