postup:
Z mléka, droždí, ½ lžičky cukru a 3 lžic mouky připravíme kvásek. V druhé misce smícháme zbývající cukr, mouku, máslo, smetanu a sůl. Přimícháme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě.
Když těsto vykyne, přemístíme ho na pomoučený vál, a rozválíme do tvaru obdélníku. V misce smícháme tvaroh s cukrem. Tuto směs pak rovnoměrně navrstvíme na těsto.
Těsto srolujeme jako klasickou roládu a následně ho nakrájíme na proužky (široké 1-2 cm).
Pásky – hlemýždi rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, přikryjeme fólií nebo utěrkou a necháme ještě 30-40 minut kynout.
Potom potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 190 stupňů, dokud povrch šneků není zlatavý.
V misce smícháme zakysanou smetanou s 1 lžící moučkového cukru a touto směsí potřeme upečené šneky. Přikryjeme alobalem a necháme ještě několik minut odstát.
Pak alobal odstraníme a můžeme podávat.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:Dobrenoviny.sk