Postup

  1. Kombinujte zakysanou smetanu se sodou.
  2. Šlehejte margarín při pokojové teplotě (měl by být dostatečně měkký) mixérem, až lehce.
  3. Spojte margarín a zakysanou smetanu, promíchejte a přidejte mouku po malých částech, hněte těsto, stočte do koule, přikryjte potravinářskou fólií a pošlete na 1 hodinu do chladničky.
  4. Vaření náplně: tvaroh prosejte sítem, aby na něm nebyly hrudky.
  5. Pokud používáte banán, rozšlehejte ho mixérem a zkombinujte s tvarohem.
  6. Přidejte práškový cukr (můžete jej nahradit krystalovým), osolte a dobře promíchejte.
  7. Těsto rozdělte na 4 části a poté každou část rozdělte na 8–10 dílů.
  8. Pomocí válečku vyvalte ovál z každé části do středu, naplňte lžičkou náplň a stočte, okraje sevřete a vytvarujte banán, dejte na plech pokrytý pergamenem.
  9. Pečte na 180-200 stupňů, 20-25 minut.

Vzdušné, křupavé sušenky s jemnou náplní tvarohu Tvarohové banány jsou připraveny! Je čas nasadit konvici a pozvat vás ke stolu. Ukázalo se, že takový báječný – budete si lízat prsty! 

Zdroj:ochenvkusno.com