Staráme se také o údržbu cévního systému, pro který je jednou z nejúčinnějších bylin kvetoucí větev hlohu, který pružně drží stěny cév, aby se mohly podle krevního tlaku dilatovat a zužovat. Reguluje také srdeční rytmus a uklidňuje srdeční nerv. Čaj se připravuje vařením obvyklým způsobem, doporučuje se konzumovat 2-3 šálky týdně, v případě vysokého krevního tlaku ho můžeme pít denně.

Jmelí má stejné dobré vlastnosti. Používá se pro překrvení, normalizaci  krevnímu tlaku, aterosklerózu a kontrolu srdeční frekvence. Zlepšuje propustnost cév, což je dobré pro závratě, tinnitus a křečové žíly. Čaj z jmelí by se měl připravovat namáčením za studena v limetkové, destilované nebo měkké vodě.

Ibišek květ čaj již dlouho používá ve východní medicíně pro organizování prevence onemocnění srdce a krevního tlaku. Jeho sušené květiny se nacházejí v antihypertenzních čajových směsích.

Stejně jako bílé jmelí je pastýřský vak vynikající pro vysoký a nízký krevní tlak, protože reguluje krevní oběh. Stojí za to konzumovat dva šálky čaje denně, dokud není regulován krevní oběh. Připravte čaj vařením obvyklým způsobem.

Zdroj: Průvodce zdravím