Káva (přesněji kofein)  – věrný pomocník těm, jejichž pokožka ztratila pružnost a začala stárnout. Aktivuje metabolické procesy, posiluje a zlepšuje pružnost pokožky. Zabraňuje rakovině kůže.

Kosmetická hlína (jíl)  s jedinečnými vlastnostmi: bílá, modrá, zelená, růžová, červená, černá … Všechny mají působivý stahovací účinek, ale nejvhodnější pro zvýšení pružnosti je modrý a černý jíl. Co je skvělé je, že si jíl můžete koupit ve všech lékárnách.

potřebujete:

2 PL kávy
0,5-1 lžičky kafrovou oleje
2 PL kosmetické hlíny

Jak na to?

Smíchejte hlínu s vodou podle návodu na obalu. Tedy tak, abyste dostali hutnou konzistenci.
Přidejte kávu a kafrový olej, důkladně promíchejte. Množství kafru je individuální a závisí na citlivosti pokožky. Je lepší začít s 0,5 lžičky.
Aplikujte směs na problémové oblasti, zabalte tělo potravinářskou fólií a pak ještě nějakou látkou, ať vytvoříte teplo. Vydržte takto po dobu 30-40 minut, poté problémové oblasti omyjte teplou vodou a aplikujte hydratační krém.

Cca 10 takových zábalů (2-3x týdně) pomůže Vaší pokožce navrátit zpět její pružnost. Efekt bude viditelný již po první aplikaci: obnovením rovnováhy vlhkosti se Vaše pokožka stane hladkou a elastickou!

Zdroj.Maxky