5. Podporuje trávení

Podle studie University of Pennsylvania ve Spojených státech jedením třetiny až poloviny česneku týdně chráníte své střevo a můžete snížit riziko rakoviny tlustého střeva o 50 procent.

6. Zabraňuje sexuální impotenci

Přestože pilulky, jako například populární Viagra, jsou mimo jiné vždy nejčastěji používanými metodami pro problémy s impotencí, ukázalo se, že česnek pomáhá zlepšit tok krve, a proto vám také pomůže dosáhnout erekce.

Podle BBC, konzumace česneku může zvýšit sexuální touhu muže, kteří mají sexuální impotenci. Přibližně 80 procent případů erektilní dysfunkce ve světě je způsobeno fyziologickými příčinami, takže přírodní medicína může proti tomu bojovat.

Stačí konzumovat 4 stroužky denně, a za pár dní uvidíte výsledky.

7. Snižuje krevní tlak

Není pochyb o tom, že kardiovaskulární onemocnění, jako jsou infarkty nebo mrtvice, jsou ty, které v současnosti způsobují nejvíce úmrtí na světě.

8. Česnek může zlepšit zdraví kostí

Ačkoliv neexistují žádné pokusy u lidí, které prokázaly účinky česneku na ztrátu kostní hmoty, podle výzkumu na hlodavcích může česnek minimalizovat úbytek kostní hmoty zvýšením estrogenu u žen těchto savců.

Nedávná studie menopauzálních žen odhalila, že denní dávka sušeného česnekového extraktu, což odpovídá 2 gramům syrového česneku, výrazně snižuje indikátor deficitu estrogenu, takže celkově může mít česnek příznivý účinek na zdraví kostí, zejména u žen.

9. Vitamín pro fitness

Žádné tablety doporučené v posilovně nebudou stejně účinné jako stroužek česneku. Ve skutečnosti, když neexistovaly žádné velké farmaceutické společnosti, česnek byl jednou z prvních látek používaných na zlepšení fyzické výkonnosti.

Podle zpravodajské sítě CNN se česnek tradičně používal ve starých civilizacích na snížení únavy a zlepšení pracovní kapacity pracovníků. Velkou zvláštností je, že ho konzumovali olympijští sportovci ve starověkém Řecku.

Současné studie na hlodavcích také prokázaly, že česnek pomáhá sportovním výkonem, což potvrzuje víru sportovců ze starověku.

10. Zdroj věčného mládí

Přestože účinky česneku na stáří nejsou prokázáno, vzhledem k příznivé účinky česneku demonstrováno v několika výzkumech, je rozumné říci, že česnek může prodloužit váš život.

Skutečnost, že česnek je neuvěřitelným přirozeným řešením v prevenci infekčních chorob, také existuje faktor, že česnek vám dokáže prodloužit život.

11. Pomáhá zhubnout

Česnek může být také vaše nejlepší dieta na zhubnutí. Podle tiskové agentury EFE má stroužek česneku jen 4 kalorie a obsahuje antioxidanty, které vám pomohou zhubnout.

Hlavní důvody jsou to, že česnek vytváří pocit sytosti, a proto zahání náš hlad, takže je menší pravděpodobnost, že budete jíst a nabírat hmotnost.

Ale to není všechno, podle studií zveřejněných v The New York Times, česnek stimuluje nervový systém, a to uvolňuje hormon adrenalin, který zvyšuje metabolismus, takže čím vyšší je metabolismus, tím snazší bude spalovat tuky v našem těle.

Zdroj:Somzena