Někdy po praní na prádle zůstávají nevzhledné zbytky, zejména práškové formy pracího prostředku. To může dráždit citlivou pokožku. Tento problém vyřešíte přidáním půl sklenice bílého octa do pracího cyklu.

I když to zní absurdně, je to pravda – silně páchnoucí kapalina pomáhá neutralizovat nepříjemné pachy, jako je cigaretový kouř.

Oděvy s odolnými skvrnami by měly být vloženy do kbelíku s horkou vodou smíchanou s půl šálkem octa. Ponechte oblečení přes noc v kbelíku a poté jej vyperte jako obvykle. Na skvrny můžete také nastříkat ocet a otřít je.

Může být velmi obtížné odstranit zvířecí chlupy z oděvu. Přesto může ocet pomoci během pracího cyklu. Po usušení se nechtěné „suvenýry“ nelepí na oblečení.

Některé látky bývají statické. Kyselina pro domácnost vám s tím může opět pomoci.

Přidejte šest lžící octa a namočte po dobu 30 minut, pokud umýváte ručně. Pomocí této metody můžete také vyčistit jemné předměty, jako je spodní prádlo a plavky.

V neposlední řadě může být vaše pračka odvápněna bez použití jakýchkoli chemikálií.

Aby vaše praní bylo dokonalé, nemusíte vždy používat drahé chemikálie škodlivé pro životní prostředí. Někdy se stačí jen podívat na nástroje, které jsou ve vaší kuchyni k dispozici.

Zdroj: kakhacker.ru