e to jednoduše přirozený filtr, který nelze zničit. Za chlupy, směrem do dýchací dutiny, máme ještě malé chloupky. Jejich úkolem je zachytit škodlivé bakterie a malé částice nečistot. V nosní dutině jsou obaleny hlenem a kvůli kýchnutí se z těla snadno vylučují. Nyní si představte, že bychom tento filtr neměli.

Lékaři dokonce dokázali, že lidé, kteří si trhají chlupy v nose, trpí většinou na astma, než ti, kteří se tím moc nezabývají. Pokud je odstraníte, budete náchylnější na alergie. Chlupy chrání naši sliznici všemi možnými způsoby, i před poklesem teploty. V zimě, kdy chladný vzduch vdechujeme do nosu, chlupy trochu hřejí. Takže sliznice je zajištěna.

Obecně je velmi nebezpečné provádět jakékoliv procedury v nose. Lékaři dokonce nazvali tuto oblast „trojúhelníkem smrti“.

Jde o to, že v nose existuje mnoho krevních cév a existuje vysoké riziko infekce krve. Škody mohou být způsobeny nejen vytržením chloupků, ale i vytlačením akné v oblasti nosu. Buďte proto opatrní.

Možná vás stále máta, co tedy dělat a jak se vyrovnat s touto estetickou stránkou? Pokud chcete opravdu chloupky odstranit, zkuste to udělat co nejjemnější. Existuje mnoho účinných způsobů jak na to. Nejlepší je vzdálenější chloupky tam ponechat a ty které vyčnívají opatrně odstřihnout s malými nůžkami.

Věděli jste, jakou funkci plní chloupky v našem nose? Zaujal vás tento článek? Nezapomeňte ho sdílet.

Zdroj:takprosto.cc