Příprava:

Zatímco se směs připravuje, zapněte troubu na 200 stupňů. Vejce rozšleháme v míse, dokud nejsou lehce napěněná, přidáme olej a jogurt a poté směs dobře promícháme mixérem.

Po získání homogenní směsi přidejte mouku a polentu se lžičkou soli a práškem do pečiva. V tomto případě se doporučuje použít bezlepkovou mouku. Když jsou všechny ingredience dobře a rovnoměrně promíchané, přidejte najemno nastrouhaný sýr.

Směs předem vymazanou trochou oleje nalijte do formiček nebo do větší pánve. Projice se pečou na 190 stupňů, dokud nezhnědnou, a jestli jsou dostatečně propečené, můžete zkontrolovat i párátkem.

Pokud párátko, které je zapíchnuté v projektilu, zůstane suché, je to známka toho, že zůstalo v troubě dostatečně dlouho a lze jej před konzumací vyjmout a pět minut odstát při pokojové teplotě.

Zdroj:zdravljeipriroda