Chrání také DNA. Působí na 700 genů v našem těle a léčí více než 160 zdravotních problémů. Jeho protizánětlivé vlastnosti nám mohou pomoci léčit stavy, jako je osteoartróza.

Mnoho odborníků tvrdí, že kurkuma nám může pomoci při léčbě jaterních onemocnění, problémů s dýcháním, autoimunitních poruch a neurologických problémů. Obsahuje sloučeninu zvanou turmeron, která může sloužit dokonce jako přírodní lék proti Alzheimerově chorobě.

Může zlepšit funkci mozku, obnovit mozkové buňky a potlačit akumulaci beta-amyloidního plaku v mozku, který je považován za jeden z hlavních faktorů Alzheimerovy choroby.

Velmi silné antioxidační a protizánětlivé vlastnosti kurkumy mohou pomoci léčit mnoho typů rakoviny, jako jsou: rakovina žaludku, prsu, plic, jater a tlustého střeva. Má lepší účinek než chemoterapie, protože zanechává zdravé buňky neporušené a zároveň ovlivňuje maligní buňky.

Kurkuma vykazuje silnější účinek v kombinaci s medem.

Tato kombinace vám může pomoci v boji proti četným bakteriím, obnoví mnoho užitečných bakterií ve střevech atd. Podívejte se na přípravu tohoto produktu!

Složení:

  • 1 polévková lžíce kurkumy v prášku
  • 100 g medu

Příprava:

Smíchejte tyto přísady ve skleněné nádobě. Berte si 1 čajovou lžičku tohoto léku každou hodinu, pokud jste nachlazení či máte chřipku. Druhý den užívejte 1 čajovou lžičku tohoto léku každé 2 hodiny. Další den stejnou dávku třikrát denně.

Hlavně lék hned nespolkněte! Měl by se vám pomalu roztát v ústech. Pro dosažení optimálních výsledků jej kombinujte s šálkem čaje.

Články na našich stránkách jsou pouze informativní. Před aplikací se poraďte se svým ošetřujícím lékařem.