Příprava:

Vložte cukr do malé mixovací nádoby a zalijte vodou. Míchejte, dokud se nerozpustí. Nasypte na něj droždí, ale nemíchejte, jen ho nechejte cca. po dobu deseti minut do pěny.

Mouku a sůl promíchejte ve velké misce a poté přidejte také kynuté droždí. Když jste ji zpracovali na rovnoměrnou hmotu, přikryjte ji čistou kuchyňskou utěrkou a umístěte ji na vlažné místo, cca. 1 hodina na délku.

Předehřejte troubu, žáruvzdornou skleněnou misku namažte trochou másla, vložte do ní těsto a poté vidličkou popíchněte vrch. Vložte ji na další půl hodiny vedle teplé trouby. Poté ji vložte do trouby na 15 minut při vysoké teplotě, poté ji nechejte smažit dalších 15 minut, ale poté při nižší teplotě.

Před řezáním nechejte 15 minut vychladnout.

Zdroj:viccmvagazin.com