Postup:

Předehřejte troubu na 180 °C a připravte těsto na korpus. Ve velké míse smíchejte změklé máslo a cukr. Přidejte vejce a metličkou dobře promíchejte do hladka. Čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo nad horkou vodou na plotně, nechte mírně vychladnout (ale ne ztuhnout) a vmíchejte ji do máslového a vaječného základu. Promíchejte dohladka a přidejte nadrobno nasekané vlašské ořechy. Znovu promíchejte. Vymažte formu na pečení nebo dortovou formu a dno vyložte pečicím papírem. Nalijte připravené těsto a pečte v předehřáté troubě 30 minut. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Do hrnce na mírném ohni dejte 300 ml smetany a přiveďte ji k varu. Přidejte čokoládu a počkejte, až se začne rozpouštět. Poté odstavte a dobře promíchejte. Takto se připravuje čokoládový krém zvaný ganache. Krém nechte zcela vychladnout. Zbylou smetanu dobře vyšlehejte a pomalu ji vmíchejte do čokoládového krému. Tuto směs rovnoměrně rozetřeme na upečený a vychladlý dort a necháme vychladnout, dokud neztuhne. Zatímco se čokoládová pěna roztírá po dortu, připravte kávovo-mascarpone pěnu.

Přiveďte smetanu k varu a rozpusťte v ní bílou čokoládu. Po rozpuštění ji promíchejte a nechte 1 hodinu chladnout. Smíchejte krémový sýr mascarpone s čokoládovou šlehačkou a rozpuštěnou kávou a opět dejte na 1 hodinu do chladničky. Po 1 hodině vyjměte smetanovou směs z chladničky. Krém rozetřete na čokoládovou pěnu a nechte v chladničce ztuhnout.

V hrnci přiveďte k varu smetanu a instantní kávu, přidejte čokoládu, rozpusťte ji a promíchejte. Míchejte opatrně, abyste se vyhnuli šlehání. Povrch dortu přelijte připraveným krémem a dejte na několik hodin, nejlépe přes noc, do chladničky ztuhnout.