Když pociťujete stres, stačí jednoduše smíchat několik kapek oleje Frankincense s masážním olejem a natřít si ho na zadní stranu krku.

6) Hormony a paměť. Tento olej může pomoci uvést hormony do rovnováhy, či zlepšit paměť.

7) Stárnoucí pleť. Smícháme několik kapek kadidlového oleje s neparfémovaným olejem (např. Kokosovým) a aplikujeme ho na pleť.

Můžeme také přidat kapku Frankincense oleje do vašeho každodenního zvlhčovače pleti.

8) Bolesti hlavy. Tento olej můžeme použít i v případě objevení se napětí či bolestech hlavy.

9) Zácpa. Přidáme šest kapek oleje do velkého hrnce či mísy s horkou vodou, nahneme se nad hrnec a hlavu a hrnec zakryjeme utěrkou tak, abychom zachytili páru.

Vdechujeme výpary po dobu alespoň pěti minut, v případě potřeby dolijeme horkou vodu. Dávejte si pozor, abyste se neopařili, voda má být horká, nikoliv vařící.

10) Zmírňuje svědění. Aplikování jediné kapky na podrážděné místo přináší okamžitou úlevu.

11) Ulevuje při bolestech kloubů a zmírňuje otoky. Kadidlový olej smícháme s masážním olejem, před spaním i přes den mažeme na bolavé klouby.

12) Čistí problematickou pleť. Ráno i večer naneste na problematická místa jednu kapku.

13) Uvolnění. Přidáme 5 až 6 kapek oleje do zvlhčovače vzduchu a vdechujeme.

Tato praktika navozuje klidnou atmosféru, při které se nám otevřou smysly. Pro zlepšení nálady také pomáhá, když použijeme několik kapek jako voňavku.

14) Odstraňuje bulky, kousky odloupnuté pokožky či bradavice. Nanášíme jednu kapku 3 až 4 krát denně až do zmizení problémů.

15) Zlepšuje zrak. Nakapeme 1-2 kapky oleje Frankincense do dlaně, do oleje namočíme ukazováček a ukazováčkem pak masírujeme oba spánky. Může nám to zesvětlit zrak a zaostřovací schopnost očí. (Nevkapávejte ho přímo do očí!)

16) Odstraňuje zatuchlé pachy. Nakapeme několik kapek oleje do malé misky s vodou a místnost začne vonět čerstvou vůní.

17) Zdraví ústní dutiny. Olej Frankincense je užitečný v prevenci zdravotních problémů úst jakými jsou špatný zápach, bolesti zubů, bolesti dutin, při léčení aftů či jiných infekcí.

Zkuste smíchat kadidlový olej s práškem na pečení a kokosovým olejem – vyrobíte si vlastní zubní pastu.

18) Zlepšuje spánek. V ložnici nakapejte před spaním olej Frankincense do zvlhčovače vzduchu. To zpomalí váš dech, uvolní napjaté nervy a úzkost. Budete spát jako miminko!

19) Zlepšuje účinek jiných esenciálních olejů. Vrstva kadidlového oleje nanesená na jiný esenciální olej zlepšuje vlastnosti daného oleje a napomáhá vstřebávání olejů hlouběji do buněk.