Jak to funguje?

Jedlou sodu obvykle v těle produkuje pankreas a někdy, když jí je nedostatek, také samotné ledviny. Kromě sody slinivka produkuje i důležité enzymy, které pomáhají tělu strávit a zužitkovat živiny z potravy.

Pokud však konzumujete hodně sladkých nebo nezdravých potravin, váš endokrinní systém  bude přetížen a nebude stíhat produkovat dostatek všech potřebných látek, včetně jedlé sody.

Bez dostatku sody nelze ve střevech neutralizovat žaludeční kyseliny, které po vstřebání do krve mohou poškodit ledviny.

Pokud dodáte tělu jedlou sodu navíc, neutralizujete tím překyselení, čímž umožníte ledvinám zahájit proces vlastní regenerace.

Soda bikarbóna se dokonce používá i jako nejdůležitější látka při dialýze a dalších léčebných procedurách spojených s odstraňováním nahromaděné tekutiny a toxinů v krevním oběhu.

Dokonce, i nedávná studie publikovaná Národním institutem zdraví USA uvedla, že efektivita dialýzy za pomoci sody je mnohem vyšší než běžné dialýzy. Pacienti měli při ní vyšší míru syntézy oxidu dusnatého , což je proces vyrovnávání pH krve.

Recept na regeneraci ledvin

Postupujte následovně:

1. den: Rozpusťte 1/2 čajové lžičky sody pod jazykem nebo ve sklenici vody a vypijte to.

2. den: Rozpusťte 1/2 čajové lžičky sody a 1/2 čajové lžičky soli v 1,5 litru čisté vody a tento nápoj vypijte v průběhu dne.

3. den a později: Snižte dávkování na 1/4 čajové lžičky sody a 1/3 čajové lžičky soli na den.

Poznámka: Pokud trpíte vysokým krevním tlakem, pak sůl můžete vynechat.

Kúru dělejte alespoň 2 týdny, ale může se provádět také pravidelně jako forma prevence.

Nezapomínejte také na to, že je třeba se vyhýbat konzumaci všeho, co dehydratuje tělo, včetně soli nad uvedené množství, čajů, slazených nápojů a alkoholu.

Nejezte také více, než je doporučený denní příjem bílkovin. Ty se totiž v těle metabolizují na kyseliny, které musí ledviny odfiltrovat.

No a nakonec, konzumujte potraviny bohaté na vitaminy skupiny B, které pomáhají eliminovat bílkoviny z těla, jako jsou ovoce, zelenina a obiloviny.

Zdroj:domacaliecba