Pomáhá vstřebávat živiny

Mnoho komerčních hnojiv obsahuje hořčík, který pomáhá rostlinám při vstřebávání dalších potřebných živin, jako jsou dusík, fosfor, či síra. Pro ty farmáře, který používají pouze organická hnojiva, může být Epsomská sůl výbornou pomocí, protože zlepší vstřebatelnost živin přirozenou cestou.

Zabraňuje žloutnutí a kadeření listů

Všimli jste si, že listy na rostlinách jsou žluté nebo zvlněné? To je známý nedostatek hořčíku. Pokud přidáte Epsomskú sůl do půdy okolo nemocné rostliny, zvýší se množství hořčíku v půdě a tím může dojít ke zlepšení těchto nepříznivých znaků. Chcete-li působení síranu hořečnatého v  Epsomskej soli ještě zrychlit, tak rozpusťte 2 polévkové lžíce soli v 3 a půl litru vody a stříkejte tento roztok přímo na listy.

Ochrání zahradu před škůdci

Přestože Epsomská sůl nedehydratuje slimáky a plzáků jako stolní sůl (chlorid sodný), také může být použita na hubení škůdců. Krystaly této soli jsou ostré a když jsou nasypané kolem rostlin, dráždí škůdců. Mějte však na paměti, že Epsomská sůl se velmi snadno rozpouští ve vodě, takže jakékoliv (i malé) množství srážek způsobí její rozpuštění a vsáknutí do půdy.

Pro krásné růže

Bohatato kvetoucí, zdravé a krásné růže. Nasypte ji kolem keřů a zavlažte, případně aplikujte formou roztoku na půdu kolem růží.

Ovoce bude sladší

Proces zrání plodů je velmi náročným procesem v životním cyklu rostliny. Pokud použijete Epsomskú sůl při zrání ovoce, ořechů a révy stejně jako při klíčení rostlin, tak se uvnitř rostlinné buňky zvýší koncentrace chlorofylu, který je nezbytným zdrojem energie pro rostlinu. Více energie pro rostlinku znamená více cukru, což dovolí rostlině vyprodukovat sladší, zdravější plody.

Zázrak pro rajčata

Plody rajčete jedlého jsou mnohem větší než jeho ostatní části, což vede k ještě větší pravděpodobnosti toho, že mu bude chybět hořčík. Jelikož rajčata pro svůj růst potřebují i hodně vápníku, který je vstřebáván zejména kořeny, doporučujeme použít při pěstování rajčat roztok Epsomskej soli stříkaný přímo na listy. Roztok připravíte smícháním 2 lžic soli a 3 litrů vody. Používat byste ho měli každé dva týdny. Po jeho použití vám vypěstované rajčata budou závidět všichni známí, protože budou mnohem chutnější a šťavnatější.

Více a větší plody papriky

I plody papriky jsou větší než rostlina a potřebují co nejvíce hořčíku, proto doporučujeme i při nich postupovat podobně jako při rajčatech pro dosažení co největšího výnosu.

Zdroj.dobrenoviny.sk