3 salát z kuřecích jater s ořechy a jablkem

To jste určitě nejedli! Toto je oblíbený a zdravý salát Viktora Pavlíka. Dozvěděl jsem se o tom z novin, kterým poskytl tento salát. Dávám přesně jeho recept. Za ochutnání stojí salát z kuřecích jater s ořechy!

Produkty: Listy salátu Kuřecí játra – 300 gr. Cibule – 1ks Jablko – 1 kus Piniové oříšky – 2 polévkové lžíce lžíce Citronová šťáva – 4 polévkové lžíce lžíce Olivový olej – 8 lžic lžíce Sůl, pepř, špetka cukru

Jak udělat salát z kuřecích jater s ořechy: 1. Játra rozpůlíme, orestujeme na polovině oleje, na závěr osolíme a opepříme. Hotová játra položte na papírovou utěrku. 2. Jablko oloupeme a nakrájíme na tenké plátky a zalijeme 1 polévkovou lžící. l. citronová šťáva. 3. Salát natrhejte rukama, cibuli nakrájejte na půlkolečka. 4. Připravíme dresink: zbytek oleje, citronovou šťávu, sůl, pepř a cukr – promícháme. 5. Listy salátu dejte do salátové mísy, přidejte cibuli, jablko a játra. Zalijeme zálivkou, jemně promícháme a posypeme ořechy. Salát z kuřecích jater s ořechy a jablkem je připraven!

4. „Evropský“ salát Tento salát lze připravit každý den.

Chutné, uspokojující, vitamínové. Líbí se to i dětem. Hosté se ale nestydí obsluhovat. Určitě vyzkoušejte! Produkty: Klobása – 300 g. (salám nebo cervelat) Vejce – 5 ks Zelí – 300 g. Kukuřice – 0,5 plechovky (konzervovaná) Mrkev – 1 ks (syrová, malá) Majonéza nebo zakysaná smetana 21% – 3 polévkové lžíce.

lžíce Jak vyrobit evropský salát: Zelí nakrájíme na tenké proužky, klobásu – na kostičky, mrkev – na jemném struhadle, uvaříme vejce, nakrájíme nadrobno. Přidejte kukuřici, vše promíchejte. Dochuťte majonézou nebo zakysanou smetanou (proč se chuť salátu, věřte mi, vůbec nezhorší).


5. Salát „Mužský rozmar“ Neobvykle chutný a nekomplikovaný salát osloví každého. Minimální potíže a náklady, maximální chuť. Zkus to! Produkty: Kuřecí řízek – 500 g. (vařený) Vejce – 4 kusy Tvrdý sýr – 200 g. Cibule – 2 kusy Majonéza, bylinky Jak připravit salát „Man’s Caprice“:

Maso uvaříme, nakrájíme na kousky. Vejce uvaříme, nastrouháme na hrubém struhadle, nastrouháme i sýr. 2. Marinujte cibuli: nakrájejte na půlkroužky, spařte vroucí vodou, zalijte sklenicí studené vody s 1 polévkovou lžící. l. ocet, přidejte 1 lžičku. sůl, černý pepř, 1 polévková lžíce. l. Sahara. Nechte působit 30-60 minut. 3. Salát „Mužský rozmar“ rozložte do vrstev: maso – cibule – vejce – sýr – majonéza, přidejte maso a vejce. Top greeny. Necháme trochu povařit.

Signor Rajčatový salát s houbami Díky kombinaci přísad v tomto salátu je lahodný a zároveň lehký. Radím vám vařit.

Produkty:  Rajčata – 1-2 kusy Šunka – 200 gr. Vejce – 3 kusy Houby – 300 g. Majonéza – 150 gr. Cibule – 1 ks. Tvrdý sýr – 200 g Jak vařit Signor Rajčatový salát s houbami:

Houby nakrájíme nadrobno, orestujeme s cibulí, uvaříme vejce, nastrouháme. Sýr se také strouhá. 2. Na dno misky dáme nadrobno nakrájenou šunku, uděláme síťku z majonézy, navrch houby, opět majonéza. Poté zalijeme vejci s majonézou. Dále sýr a navrch nadrobno nakrájené rajče. Necháme asi 1 hodinu louhovat. Dobrou chuť!  

Zdroj:bidista