Chemikálie může také poškodit dásně a vůbec celý tento proces může natrvalo poškodit váš chrup či způsobit, že přijdete o zuby (což je pravý opak vašeho snažení).

Proč se to vůbec dopustí? Jak se něco takového může prodávat? Pokud si přečtete i ta drobná písmenka na obalu, zjistíte, že byste tyto produkty na bělení zubů měli používat maximálně 1-2x za rok a že bezpečnostní studie jejich častější používání nestudovaly.

Bohužel, spotřebitelé si udělali z bělení zubů každodenní rutinu.

To nejlepší však teprve přichází. Po vší námaze a financích, které do domácího bělení zubů investujete, budou vaše zuby dokonce tmavší!

Tím, že dochází k poškození až zničení zubní skloviny, zuby jsou jakoby „obnažené“ a potrava i nápoje je obarví mnohem jednodušeji.

Možná jste již slyšeli o bělení zubů hlínou nebo aktivním uhlím. Oba tyto prostředky jsou bezpečné (což by také měly být, protože se vyskytnou ve vašich ústech), my však máme na mysli úplnou novinku – a zřejmě budete překvapeni.

Kurkuma

ANO, kurkuma. Jasně žlutooranžové koření, ze kterého zajde vaše prkénko i dřevěné vařečky. Je známá svou aktivní složkou kurkumin, který představuje silný antioxidant a má výrazné protizánětlivé účinky.

Přestože je o kurkumě známo, že všechno zabarví, existuje jedna věc, kterou zesvětlí a odstraní z ní skvrny – vaše zuby. Výrazné zlepšení lze spatřit již po první aplikaci, ale taky ne.

Ale pokud budete kurkumu aplikovat na zuby pravidelně 2–3 dny v týdnu, určitě budete ohromeni výsledky!

Proč používat právě kurkumu nebo jiná přírodní léčiva? Protože se nejen zbavíte špatného, ​​ale ještě i dostanete do sebe to dobré! Pečujte o své zdraví a neničte si ho toxickými produkty.

Jak na to:

Ingredience:

  • organický prášek z kurkumy
  • kartáček (ten zabarvený bude!)

Postup:

1. Zubní kartáček navlhčete a ponořte asi do 1/8 čajové lžičky práškové kurkumy. Zuby si vyčistěte, jak to děláte běžně, ale místo vypláchnutí nechte kurkumu působit na zubech ještě 3–5 minut, aby mohla začít kouzlit.

2. Vyplivněte a ústa si vypláchněte. Zuby si ještě jednou umyjte zubní pastou, kterou používáte běžně. Případné zažloutnutí kůže v oblasti koutků úst omyjte mýdlem nebo pleťovou vodou.

Pokud vám na dásních nebo zubech zůstane trochu prášku z kurkumy, způsobí to světlou skvrnku. Když však kurkumu pořádně vypláchnete, měli byste spatřit zářivější úsměv.

Zdroj:vylectese