1.) Při nachlazení vaříme 2 minuty nakrájenou cibuli, poté odvar zchladíme a 5 minut mírně inhalujeme v naklonění nad pánev.

2.) Na rozpouštění hlenů je vhodný i cibulový sirup: chytneme dvě až tři cibule a nasekáme je se třemi lžícemi medu. K tomu přidáme jeden a čtvrt deci vody a vaříme 5 minut. Získáme sirup, který po přefiltrování a vychladnutí spotřebuje tři až pět polévkových lžic denně na rozpuštění hlenů.

3.) Cibuli využijete i proti kašli a nachlazení! Oloupeme šest cibulí, nakrájíme je dohromady, dáme do kastrůlku se čtyřmi lžícemi medu a pak je společně dáme do většího kastrůlku, ve kterém se již vaří voda! Poté přikryjeme a dusíme 1 hodinu. Po přefiltrování si dejte jednu polévkovou lžíci každou jednu až dvě hodiny.

4.) Cibule je výborná i proti nespavosti! Chyťte cibuli, nakrájejte ji na poloviny a pak ji uvařte s trochou medu a trochou mléka! Před spaním ji zlehka snězte.

5.) Je-li nám zima na končetiny, uchopíme cibuli, nakrájíme ji, uvaříme a již vychladlým odvarem končetinu omyjeme.

6.) Pokud cítíte, že se blíží migréna, dejte si na čelo cibulový zábal! V mnoha případech to může zabránit rozvoji migrény!

7.) Lze použít i na odstranění bradavic: nakrájenou cibuli posypte solí a po odležení přes noc pusťte šťávu. Tímto listem můžeme bradavici potírat 2x denně. V mnoha případech se začne zmenšovat a bradavice zmizí!

8.) Můžeme ho použít i proti vypadávání vlasů: nastrouháme pár cibulek, smícháme s trochou vlažné vody a zábal si dáme rovnoměrně na vlasy a pokožku hlavy, aby je zakryl. Nechte pár minut působit a poté vlasy důkladně umyjte! Tím se omezí vypadávání vlasů.

Nepoužívejte, pokud jste alergičtí na některou složku!

Bylo to užitečné? Nezapomeňte ho sdílet, aby o něm věděli i vaši přátelé!

Výše uvedené je pouze pro informační účely a nepředstavuje lékařské doporučení! Diagnózu může stanovit pouze lékař! V případě onemocnění se poraďte s lékařem, lékařské ošetření nenahrazuje jiný zákrok! Přejeme pevné zdraví! 

Zdroj.Facebook