Abyste si vyrobili vlastní penicilin, postupujte takto:

Umístěte chléb do mikrotenového sáčku nebo jiného obalu.

Nechte ho odpočívat, dokud se nezačne tvořit vrstva plísně.

Chléb rozdělte na menší kousky.

Zlehka je oroste vodou.

Pozorujte růst plísně, neodstraňujte ji dokud nedosáhne zelené zbarvení.

Plíseň začíná růst a rozvíjet se. První fází je bílá vrstva, později modrá až nakonec zelená.

Právě zelená barva bude obsahovat dávku penicilinu. Jak můžete vidět na úvodním obrázku, zelené plochy jsou místa, kde forma plísně rostla nejdéle, zejména během zrání.

Nyní, když máte tuto zelenou plíseň, můžete ji skutečně začít používat jako léčivo. Existuje několik způsobů, jak na to.

Jak aplikovat vypěstovaný penicilin

Existují dva způsoby, jak aplikovat vypěstovaný penicilin:

První způsob

Vezměte si kus připraveného chleba, vložte jej do velkého hrnku a přidejte zahřátou vodu (voda však nesmí vřít). Zamíchejte a můžete začít užívat.

Opakujte podle potřeby, abyste měli denní přísun penicilinu.

Je ale důležité si uvědomit, že zatímco dál roste plíseň, s největší pravděpodobností rostou i jiné látky, které nejsou vždy pro tělo užitečné.

Když budete pokračovat v konzumaci, budete přijímat jak penicilin, tak tyto jiné, ne nejužitečnější látky. Ano, bude to chutnat špatně, ale není potřeba polevit.

V takové situaci, průjem nebo podrážděný žaludek jsou ve srovnání s infekcí mnohem méně závažné problémy. Takže to určitě stojí za to.

Tento způsob se používal už tisíce let v dávných kulturách, byl to známý lidový lék i na území Spojených států, dokonce po celá staletí.

Druhý způsob

Buďte trpěliví a pečlivě odebrte z chleba pouze zelenou část plísně. Očistěte ránu a opatrně ji překryjte zelenou vrstvou odebranou z chleba.

Pak to překryjte vzdušnou látkou a pravidelně tento proces opakujte.

Zajímavým faktem známým ze studie egyptologie datující od roku Imhotepa je, že staří lékaři v tomto období používali jako obklady na rány med.

Proč?

Protože růst bakterií v medu je velmi těžký. Pokud je rána ještě čerstvá a bez infekce, můžete použít med, aby chránil ránu před škodlivými bakteriemi. Věřte tomu nebo ne, medové bandáže se stále používají pro léčebné účely i dnes.

Pro domácí použití jednoduše pokryjte celou plochu rány medem a zabalte ji, aby se med udržel na daném místě.

Existují samozřejmě mnohem pokročilejší způsoby, jak získat penicilin z chleba a pomerančů, které jsou složitější než tyto dvě varianty.

Pokud byste měli dostatek času, k dispozici máte mnoho způsobů výroby penicilinu ve farmaceutické kvalitě. Jejich základ je i tak v postupu uvedeném výše.

S relativně nízkými náklady a pro širokou dostupnost penicilinu na dnešním trhu to však nemusí být velmi praktické. Ale v případě, že byste se skutečně ocitli uprostřed džungle či v místě přírodní katastrofy, tato informace vám může zachránit život.