Pesticidy a chemikálie
Koření se při zpracování, balení a skladování kontaminuje, leze do něj různý hmyz, kontaminovat je může i srst hlodavců a výkaly.
Aby se jich výrobci zbavili, sterilizují koření toxickými látkami, jako je ethylenoxid.
Obzvláště děsivé je, že tento materiál byl již v roce 1994 Národní agenturou pro výzkum rakoviny klasifikován jako karcinogenní a od té doby se to nezměnilo.
Ale to mi neříkejte, nebolí mě hlava… vždyť to, o čem spotřebitelé nevědí, není problém, ne?
Má drsné účinky na organismus
U člověka poškozuje především centrální nervový systém, může vyvolat deprese, může dráždit i oči a sliznice.
Dlouhodobě způsobuje podráždění očí, kůže a sliznic a také poruchy činnosti mozku a nervového systému.
Je to nevyhnutelné?
Ve skutečnosti to nejde nijak obejít.
Pokud si každý nechová své koření doma nebo se ho nepokouší získat z místa, kde si může být jistý, že ví, co v něm je…
Kupujte pokud možno bio a bio koření, které neobsahuje škodlivé přísady, umělá barviva a konzervanty. koření neobsahuje jiné přísady.
Nakonec se zdaleka vyhýbáme „vymazlenému“ koření a těm směsím koření, které obsahují chytlavé směsi z těch a takových zemí.
Ty jsou velmi krásné a zdají se být kvalitní, ale v mnoha případech bychom se nepřesvědčili, že nejsou plné takových a takových příměsí a zbytků již zmíněného tichého zabijáka.