Pesticidy a chemikálie

Koření se při zpracování, balení a skladování kontaminuje, leze do něj různý hmyz, kontaminovat je může i srst hlodavců a výkaly.

Aby se jich výrobci zbavili, sterilizují koření toxickými látkami, jako je ethylenoxid.

Obzvláště děsivé je, že tento materiál byl již v roce 1994 Národní agenturou pro výzkum rakoviny klasifikován jako karcinogenní a od té doby se to nezměnilo.

Ale to mi neříkejte, nebolí mě hlava… vždyť to, o čem spotřebitelé nevědí, není problém, ne?

Má drsné účinky na organismus

U člověka poškozuje především centrální nervový systém, může vyvolat deprese, může dráždit i oči a sliznice.

Dlouhodobě způsobuje podráždění očí, kůže a sliznic a také poruchy činnosti mozku a nervového systému.

Je to nevyhnutelné?

Ve skutečnosti to nejde nijak obejít.

Pokud si každý nechová své koření doma nebo se ho nepokouší získat z místa, kde si může být jistý, že ví, co v něm je…

Kupujte pokud možno bio a bio koření, které neobsahuje škodlivé přísady, umělá barviva a konzervanty. koření neobsahuje jiné přísady.

Nakonec se zdaleka vyhýbáme „vymazlenému“ koření a těm směsím koření, které obsahují chytlavé směsi z těch a takových zemí.

Ty jsou velmi krásné a zdají se být kvalitní, ale v mnoha případech bychom se nepřesvědčili, že nejsou plné takových a takových příměsí a zbytků již zmíněného tichého zabijáka.