fialky

Fialky jsou považovány za škodlivou pro ženy. Podle legendy se dívka, která má tuto květinu doma, nikdy nevdá kvůli lásce, ale s největší pravděpodobností zůstane po zbytek života sama. Fialová také nějakým mystickým způsobem způsobuje onemocnění ženských reprodukčních orgánů.

Šeřík

Rádi zlomíme na ulici náruč šeříků a přivedeme je domů. Ale kytice vonných květin může nejen bolet hlavu: víra říká, že šeřík přitahuje neštěstí.

Callas

Tyto sofistikované a nádherné květiny jsou považovány za „pohřební“ květiny. Je docela vhodné přivést je k hrobu zesnulého, ale domov se nedoporučuje: podle legendy přinášejí do domu smutek.

Macešky

Často se vysazují na hroby. Ale doma jsou naprosto nevhodní: mohou přinést, ne -li smrt, pak nemoc a potíže.

Kapradina

Docela stabilní je víra, že kapradinový květ nalezený v noci Ivana Kupaly otevírá člověku poklady. Na některých místech se však věří, že kapradina přináší domu potíže a přiláká majitele různá neštěstí. Na jiných místech se věří, že kapradina naopak chrání lidi před zlem. A pokud rostlina náhle vyschne, znamená to, že přijala škody určené pro obyvatele domu.

Rákos

Již dlouho se mu říká „květ zesnulého“ a naši předkové jej spojovali se smrtí. Pravděpodobně proto, že rákosí roste v bažině a bažiny byly vždy považovány za špatné místo. Dnes mnozí po návštěvě vodních ploch nebo na venkově přinesli rákos domů a vložili je do vody. To nesmíš! Populární víra jednoznačně uvádí, že rákosí je údajně pro zesnulého.

zdroj:cyrillitsa.ru