Postup:

Připravíme si korpus:

Do mísy nasypeme 80 g mouky a 35 g kakaa . Přimícháme 1 balení kypřícího prášku . Mezitím si dáme do druhé mísy 4 vaječné bílky . Přidáme 60 g cukru a rozmixujeme . Přilijeme 40 ml vody a přidáme 4 vaječné žloutky . Přimícháme 1 čajovou lžičku rumového aroma a mixujeme, dokud nevznikne tuhý sníh . Do sněhu z bílků přidáme mouku a pořádně promícháme metlou . Směs nalijeme do formy o rozměrech 20 x 30 cm vyložené pečícím papírem . PEČEME 20 MINUT NA 180 °C 10.

Připravíme si sirup:

Na pánev dáme 30 g cukru a ohříváme na mírném ohni . Přidáme 60 ml vody, promícháme a vaříme 5-7 minut . Sundáme z plotny . Přidáme 1 čajovou lžičku rumového aroma a promícháme . NECHÁME ZCHLADNOUT . Korpus polijeme zchladlým sirupem.

Mezitím si připravíme krém:

V míse smícháme 4 vaječné žloutky s 2 polévkovými lžícemi cukru . Za stálého míchání přidáme 20 g mouky . Přidáme 160 g vanilkového prášku a pokračujeme v míchání . Poté postupně přidáváme 200 ml mléka . Směs nalijeme do pánve a za stálého míchání ohříváme, dokud nezhoustne . NECHÁME ZCHLADNOUT.

V další míse rozšleháme do krémové konzistence 200 g másla . Postupně přimícháváme vychlazený krém z vaječných žloutků . Dobře rozmixujeme . Následně krém rovnoměrně rozetřeme po korpusu dortu . Důkladně uhladíme stěrkou . V míse promícháme 250 g 30% smetany ke šlehání a 2 polévkové lžíce moučkového cukru . Smetanu rozetřeme přes krémovou vrstvu . Nakonec posypeme 50 g nastrouhané hořké čokolády . NECHÁME 3 HODINY CHLADIT

Zdroj.chutný