Roztok octa

Pokud se vyhýbáte soli a soda není pro vás vhodná jako prvek periodické tabulky. Pak můžete zkusit ocet. Jednoduchá jídelna ve vaší kuchyňské skříňce. Nebudete tomu věřit, ale jeho slabý koncentrát může váš koberec obnovit.

Před čištěním octem koberec vysajte a poté skvrnu otřete měkkým kartáčkem nebo houbičkou namočenou v octě. Poměry jsou následující: na litr vody přidejte 15-20 ml stolního octa. Počkejte dvacet minut a poté koberec otřete suchým hadříkem. Ujistěte se, že je koberec zcela suchý, a nezapomeňte místnost větrat.

Čaj

Další způsob, pokud dáváte přednost čaji než šálku kávy a interiér vašeho bytu je tmavých barev. Tato metoda není vhodná pro lehké koberce. Pokud nejsou žádné námitky, pokračujte.

Chcete-li to provést, musíte předem připravit čajové sáčky nebo čajové bylinky, neměly by být příliš mokré, proto je před položením na koberec důkladně vyždímejte. Není třeba vyplňovat celý koberec čajovými lístky, pouze ty oblasti, které vám připadají špinavé. Čajové lístky nechte uschnout a otřete koštětem nebo vysavačem. Zajímavý postřeh: čajové lístky dokážou odstranit nejen skvrny, ale i nepříjemný zápach.

Každý zde uvedený domácí čistič koberců byl úspěšně testován a aplikován. Pokud se vám výsledek z nějakého důvodu nelíbil, můžete zkusit koberec vyčistit petrolejem, škrobem, benzínem, čpavkem a dokonce i sněhem.

Zdroj.zinoti.lt