Nalijte do hluboké mísy 300 ml mléka, přidejte 10 g suchého droždí, špetku soli, 4 lžíce cukru.

Důkladně promíchejte.

Potom nalijte 50 ml oleje, přidejte dvě polévkové lžíce medu.

Postupně přidejte 500-520 g mouky.

Znovu promíchejte.

Těsto uhněteme a necháme ho pod utěrkou kynout hodinu.

Mezitím si připravíme nádivku.

V samostatné misce smíchejte 360 g tvarohu, 3 lžíce cukru, 10 g vanilkového cukru, 20 g másla.

Získejte těsto a vyválejte ho na pracovní desce.

Naneseme vrstvu tvarohové nádivky a rozložíme rozinky.

Těsto srolujeme.

Nakrájejte na kousky.

Jednu stranu ponořte do mouky.

Stranou, kterou jsme namočili do mouky, ukládáme na plech.

Přikryjeme utěrkou a necháme, dokud se neohřeje trouba.

Když jsou všechny šneci na plechu vyloženém papírem na pečení, zbývá je jen potřít a vložit do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 25 minut.

Hotové šneky posypeme cukrem.

Dobrou chuť! 🙂