Nalijte do hluboké mísy 300 ml mléka, přidejte 10 g suchého droždí, špetku soli, 4 lžíce cukru.
Důkladně promíchejte.
Potom nalijte 50 ml oleje, přidejte dvě polévkové lžíce medu.
Postupně přidejte 500-520 g mouky.
Znovu promíchejte.
Těsto uhněteme a necháme ho pod utěrkou kynout hodinu.
Mezitím si připravíme nádivku.
V samostatné misce smíchejte 360 g tvarohu, 3 lžíce cukru, 10 g vanilkového cukru, 20 g másla.
Získejte těsto a vyválejte ho na pracovní desce.
Naneseme vrstvu tvarohové nádivky a rozložíme rozinky.
Těsto srolujeme.
Nakrájejte na kousky.
Jednu stranu ponořte do mouky.
Stranou, kterou jsme namočili do mouky, ukládáme na plech.
Přikryjeme utěrkou a necháme, dokud se neohřeje trouba.
Když jsou všechny šneci na plechu vyloženém papírem na pečení, zbývá je jen potřít a vložit do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 25 minut.
Hotové šneky posypeme cukrem.
Dobrou chuť! 🙂