Jak na to?
1/ Nalejte vodu do hrnce a přidejte sůl, dejte na plamen a pozvolna míchejte, než se sůl úplně rozpustí. Po dosažení varu dejte z ohně pryč.

2/ Nařežte si slaninu na malé až středně velké kousky a vložte je do 3 L hrnce. Mezi plátky slaniny přidejte umyté bobkové listy a nasypte černé koření a prolisovaný česnek.

3/ Do hrnce nalejte ochlazený solný roztok a přikryjte pokličkou – nezavírejte však úplně. Nechte zchladit v pokojové teplotě a potom uložte do ledničky na 10-14 dní.

Slanina je výborná pro na naše zdraví, zejména v zimních měsících, protože obsahuje kyselinu arachidonovou. Tato látka se podílí na imunitních procesech a metabolismu cholesterolu. Pravidelné používání několika plátků slaniny denně má pozitivní vliv na obranyschopnost organismu.

zdroj: sovkusom.ru