Jak používat?

# 1. Vrásky pod očima

Olej lehce zahřejte na lžičku a přidejte k máslu nebo kokosovému oleji. Smíchejte to všechno. Pokožku kolem očí namažte teplou směsí. Tento proces by měl probíhat nejméně dvakrát až třikrát měsíčně. Díky tomu se zbavíte mělkých vrásek a zabráníte vzniku nových.

# 2. Řasy

Naneste olej štětcem na řasy. Může to být čistý štětec nebo ten po použité řasence. Díky tomuto ošetření budou řasy dlouhé, husté a nadýchané.

# 3. Vrásky na obličeji

Olej zahřejte a naneste na obličej. Jemně jej vmasírujte do obličeje. Po dvou hodinách odstraňte přebytek vatovým tamponem.

# 4. Obohaťte krém ricinovým olejem

Těsně před použitím přidejte do krému 1-2 kapky oleje. Při pravidelném používání bude vaše pokožka hebká a hladká.

# 5. Ricinový olej je nepřítelem bradavic

Bradavice zmizí, když do nich ráno a večer vtíráte olej. To by mělo být provedeno po dobu nejméně deseti minut, aby se dobře absorbovalo do pokožky.

# 6. Několik způsobů, jak posílit vaše vlasy

  • Smíchejte dvě lžíce cibulového džusu se 2 lžícemi ricinového oleje. Směs si vtírejte do kořínků vlasů a zabalte hlavu do igelitu, položte na ni ručník a držte ji 30-40 minut.
  • Smíchejte ricinový olej, čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a alkohol, například vodku. Smíchejte ingredience v čisté nádobě a uložte na tmavém místě. Naneste směs na pokožku hlavy a nechte ji působit přes noc, další ráno si vlasy umyjte šamponem. Tento recept dokonce pomáhá s plešatostí!
  • Smíchejte ricinový olej, rostlinný olej a šampon v poměru 1: 1: 1. Před šamponováním vmasírujte do pokožky hlavy a zbytky naneste také na konce vlasů. Nechejte 20-40 minut.

Kontraindikace: Nepoužívejte ricinový olej během těhotenství.

Skladování: 1-2 roky. Uchovávejte jej v těsně uzavřené nádobě na tmavém místě. Po otevření jej uchovávejte v chladničce.

Zdroj:Fithacker