potřebujeme:

150 ml vody

1 lžičku čajovníkového oleje

Láhev s rozprašovačem

postup:

Stačí obě přísady smíchat, přelít do nádoby a nanést na plísní postižená místa.

Jednička pro zdraví

Protože je čajovníkový olej extrémně silný, v boji proti plísni a bakteriím na lidském těle se používá ve zředěné formě (3-5% roztok). Čajovníkový olej je velmi účinný při léčbě oparů, plísní na chodidlech, nehtech a při léčbě bradavic.  Známé jsou i jeho účinky v boji proti exzémům a psoriáze, která je pro mnohé lidi celoživotním zdravotním problémům. Čajovníkový olej zabíjí nebezpečné stafylokoky, ale i vši a blechy. V létě jde o extrémně účinný repelent proti klíšťatům. Jeho aroma je pro škůdců toxická a cítí ji už z dálky, proto se vám s radostí vyhnou.

Na boj proti plísni na nohách – stačí když si kápnete do vody trochu kapek oleje a nohy si močíte alespoň 20 minut. V případě plísně na nehtech si dejte olejíček na vatové tyčinky a potírejte postižená místa.

Jednotka proti kašli, zbaví vás problémů i příznaků chřipky

Stačí, když si do nádoby s horkou vodou kápnete pár kapek čajovníkového oleje. Pak nádobu zakryjte, dejte pod deku či ručník a inhalujte. Tato kúra rychle uvolňuje dutiny, ucpaný nos, odstraní bolest hlavy a zatočí i s kašlem a dalšími příznaky nemoci.

Dejte ho do pračky

Zatočíte tak nejen s plísní a zápachem uvnitř pračky, ale zároveň zlikvidujete roztoče, štěnice, vši a dalších parazitů, které se drží v tkaninách a běžný proces praní mohou přežít. Přidejte do praní jen 2 lžičky tohoto oleje a kromě krásné vůně budete mít čisté a perfektně vydezifikované prádlo i pračku.

Shrňme si, co všechno čajovníkový olej dokáže:

  • poranění – dezinfekce, hojení odřenin, mokvajících, hnisajících ran a popálenin,
  • na štípance i na odpuzování hmyzu (stačí pár kapek přidat do vody a nastříkat na místa, na kterých se hmyz ve vašem domě zdržuje – například mravenci či pavouci jeho vůni nemohou vystát),
  • prevence a pomoc při výskytu vší ,
  • proti plísni na těle, ale i v bytě,
  • kožní problémy – při svědivých ekzémech, akné, oparech, plísni, bradavic,
  • infekce v ústní dutině – při zánětech dásní, aftech, zápachu z úst, zánětech mandlí,
  • na dezinfekci dýchacích cest a místností,
  • dezinfekce domácnosti .

Zdroj.Dobrenoviny.sk