Černý čaj snižuje poškození svalů v důsledku intenzivního cvičení. Je účinný i při bolestech hlavy, předchází rakovině, zpomaluje stárnutí pokožky, posiluje cévy a má mnohé další pozitivní účinky na tělo.

Voda je nezbytná pro téměř všechny tělesné funkce. Na potlačení bolesti hlavy nejednou stačí pouze vypít vodu. Navíc správná hydratace chrání ledviny před poškozením.

Kardamon potlačuje špatný zápach v ústech, vyplavuje toxiny z ledvin, brání tvorbě krevních sraženin, snižuje stres, depresi i krevní tlak a také zmírňuje příznaky chřipky. Má pozitivní účinky na trávení a střeva, čímž potlačuje bolesti břicha, zácpu a nadýmání.

Zázvor zmírňuje menstruační bolesti a křeče. Výborně potlačuje záněty a je účinný i proti bolestem hlavy a břicha.

1) Nalijte vodu do hrnce a vložte do ní zázvor, kurkumu, kardamon a skořici. Vodu přiveďte do varu, zakryjte pokličkou a na mírném ohni povařte 10 minut.

2) Na konec přidejte černý čaj a povařte další 2 minuty.

3) Po dovaření tekutinu sceďte a nechte vychladnout na letní teplotu. Pak do toho přidejte mandlové mléko a med a vše dobře promíchejte.

užívání

Nejprve vypijte 2 dcl toho univerzálního nápoje proti bolesti. Zbytek si nechte na později a zkonzumujte ho v průběhu dne.

Nepotrvá dlouho a vaše bolesti se začnou zmírňovat, případně zmizí úplně.

Nepijte více než jednu dávku uvedeného nápoje denně. Pokud by bolesti přetrvávaly i na následující den, připravte si novou várku a postupujte obdobně.