Je známo mnoho prospěšných vlastností ricinového oleje a dokonce dlouhý seznam jeho blahodárných účinků. Pochází z Indie a je bohatý na mastné kyseliny, konkrétněji na kyselinu ricinolejovou, která je nejdůležitější léčivou složkou ricinového oleje. Ricinový olej má antivirové, antibakteriální a projímavé vlastnosti, díky čemuž je vynikajícím lékem například na chronickou zácpu. Je také velmi užitečný při léčbě artritidy, bolestí zad a ischias, o kterých budeme v tomto článku diskutovat podrobněji. Kromě svého lékařského použití ricinový olej stimuluje růst vlasů a hydratuje pokožku.

Ricinový olej se po staletí používá jako přírodní lék na mnoho nemocí a také k péči o pleť a vlasy. Navíc v textilním průmyslu při výrobě pryže, barviv a laků. Je široce používán v kosmetickém průmyslu k léčbě kožních problémů. Může pomoci při akné, jizvách, ranách a bodnutí hmyzem proti bradavicím a cystám mazových žláz.

.Pokud chcete vědět, jak používat ricinový olej k úlevě od artritidy, bolesti zad, ischias, pak čtěte dále.

Pokračování na další straně

1
2