Co dokáže Zeolit?

Vyčistí vám doma vzduch

Zeolit je schopen do své jedinečné struktury adsorbovat různé toxiny a těžké kovy. Vynikající je do zakouřených prostor, kde pomáhá nejen očistit vzduch od nepříjemného zápachu, ale i škodlivých zplodin, které se za nim ukrývají. Navíc pomůže i se zapáchajícími koberci, záclonami nebo čalouněným nábytkem. Dobrou radou je zeolit vložit do síťky a zavěsit ho do prostoru.

Proti zápachu po domácích mazlíčcích

Pár kousků v pelíšku vašeho mazlíčka dokáže absorbovat zápach moči a výkalů. Položte misku zeolitu do blízkosti místa, které je původcem zápachu a Zeolit vám pomůže zápach absorbovat.

Zápach z koše

Stačí, když vložíte pár kousků zeolitu na dno koše. Pomůže to eliminovat vlhkost a pachy, které se šíří po vaší kuchyni.

Zápach z bot

Mějte síťku se zeolitem i v botníku. Likviduje pachy a pohlcuje vlhkost, která je původcem zápachu. Případně, můžete sáček vložit do konkrétního páru bot, abyste je rychle zbavili zápachu.

Ovoce vydrží déle čerstvé

Pokud chcete, aby vaše úroda ovoce vydržela čerstvá co nejdéle a nemuseli jste se potýkat s plesnivý plody, vložte do bedýnek s jablky a hruškami hrst zeolitu. Ten dokáže absorbovat plyny, které urychlují zrání plodů.

Zeolit ​​je zcela bezpečný, takže pro konzumací stačí jen smýt z ovoce prach, který po této drobivé hornině zůstává.

Tam kde je plíseň

Zeolit ​​je vynikající i do prostor, v nichž je problém s nadměrnou vlhkostí. Zavěste ho do prostoru, nebo k místům, kde nadměrná vlhkost způsobuje problémy například v podobě plísní.

Jak je oživit?

Zeolit ​​můžete používat donekonečna, ale musíte se naučit, jak ho znovu oživit a nabít. Ve skutečnosti je to velmi jednoduché, stačí ho během teplejších dnů uložit na tác a ponechat na čerstvém vzduchu, na slunném místě – zeolit ​​“vypustí“ plyny a látky, které absorboval.

Stačí pár dní a bude opět připraven dělat si svou práci. Tato procedura by se měla opakovat přibližně každé 3 měsíce.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts