Příprava

Stébla petržele s listy vložte do čistého přírodního vína a přilejte vinný ocet.

10 minut povařte na mírném ohni. Pozor, bude a dělat pěna. Později přidejte 300 gramů medu a nechte povařit další 4 minuty. (Poznámka: Teplem se sice nějaké vlastnosti medu ztrácejí, ale pro tento recept nejsou natolik důležité. Pokud přesto nechcete med vařit, je možné ho přidat až na konci, po dovaření a vychladnutí vína).

Následně přelejte víno do dobře umytých a lihem vydezinfikovaných skleněných lahví.Pak láhve dobře uzavřete. Sraženiny, které se v nich občas vytvoří, nejsou na závadu a klidně se mohou konzumovat.

Užívání

Užívejte nápoj několikrát denně po jedné polévkové lžíci. A to až do vymizení všech projevů srdečních potíží.

Při komplikovanějších stavech bude léčba vyžadovat delší dobu.

zdroj:healthyfoodteam.com