Nyní nemusíte běžet k sousedovi pro půjčení vajíčka na pečení, na jehož absenci jste přišli v tu nejméně vhodnou chvíli. Klidně ho nahradí půlka zralého banánu.

Někdy je potřeba do pokrmu přidat pár stroužků nebo dokonce stroužků česneku. Jejich čištění je tak tmavé! Mikrovlnná trouba usnadní práci: vložte do ní česnek a držte jej 15 sekund na minimálním výkonu. Poté se slupka mnohem snadněji čistí.

Před nákupem papriky věnujte pozornost počtu fotoaparátů na dně. Pepř se 3 komorami je sladší, lze ho jíst v čisté formě a ten se 4 je pružnější a hořčí, je ideální pro vaření různých pokrmů.

Dentální nit snadno nakrájí jakékoli pečivo včetně dortu. Tento trik je vhodný i do syrového těsta, například se bude hodit při přípravě skořicových buchet.

Smažené brambory jsou častou večeří mnoha rodin. Pokud vaše rodina není výjimkou, pokuste se ušetřit čas a rostlinný olej vařením těchto brambor v troubě. Hlízy stačí omýt, udělat zářezy, posypat olejem, solí a kořením. 40 minut v troubě na 220 stupňů – připraveno! Do řezů můžete dát libovolnou náplň: sádlo, máslo nebo plátky smetanového sýra.

Hustý jogurt bude užitečným a chutným pamlskem pro děti. Vložte jogurt do cukrářské stříkačky a vymačkejte kapky na pergamen k pečení. Stačí 1 hodina v mrazáku – a můžete si užívat!

Zdroj:presentnews.biz.ua