Vyznačují se specifickou vůní, díky čemuž vám přinášejí řadu různých zdravotních přínosů při léčbě zdravotních problémů, jako je například hormonální nerovnováha.

2) Snížená funkce nadledvin

K snížené funkci nadledvin obvykle dochází v důsledku přetrvávajícího stresu. Jak uvádí Dr. Wilson, tento stav způsobuje dlouhodobý stres, nebo se objevuje po překonání těžké infekce dýchacích cest.

Může to vést k poškození kůry nadledvin a ta ke vzniku Addisonově nemoci (chronické nedostatečnosti nadledvin).

Mezi nejčastější příznaky nedostatečné funkce nadledvin patří:

  • nízká hladina cukru v krvi
  • bolesti kloubů
  • Nízký krevní tlak
  • deprese

3) Zvýšená hladina estrogenu

Je to stav, při kterém je hladina estrogenu v těle zvýšená. Na druhé straně se hormon progesteron v těle netvoří nebo se ho v těle nenachází dostatečné množství.

Mezi příčiny zvýšené hladiny estrogenu patří:

  • deprese
  • ztráta libida
  • zadržování vody v těle
  • citlivost prsů
  • premenstruační syndrom (PMS)
  • výkyvy nálad

V mnoha případech se tento stav u ženy vůbec neprojeví a žena s ním může žít celé roky, aniž by o tom věděla.

Pokud zaznamenáte některé z uvedených příznaků, poraďte se se svým lékařem a začněte používat následující esenciální oleje.

5 esenciálních olejů, které vám pomohou při hormonální nerovnováze

1) Olej z lékořice

Tento olej má silné antidepresivní účinky, které jsou velkým přínosem, pokud trpíte zvýšenou hladinou estrogenu v těle, sníženou funkcí nadledvinek, nebo poruchou štítné žlázy.

V čínské medicíně se běžně používá ke nastartování správného chodu metabolismu a v boji s Addisonovou chorobou. Natřete si pár kapek tohoto oleje na dlaně a vdechujte jeho vůni. Okamžitě vám zlepší náladu!

2) Bazalkový olej

Tým vědců zkoumal účinky tohoto oleje u lidí, kteří zažívali příznaky stresu po dobu 6 týdnů a zjistili, že jim tento olej pomohl o 39% více než jiné léky proti stresu.

Bazalkový olej léčí úzkost a vyčerpání. Pro regulaci vašich hormonů si natřete pár kapek oleje na bod nadledvinek, který se nachází na uchu nebo na předloktí.

3) Olej z myrty

Olej z myrty stimuluje funkci štítné žlázy, reguluje nerovnováhu, a tím účinně léčí sníženou funkci štítné žlázy nebo nerovnováhu pohlavních hormonů.

Natřete si pár kapek oleje na hlavní body štítné žlázy, které se nacházejí na chodidlech, na krku a pod velkým palcem na noze.

4) Šalvějový olej

Tento esenciální olej se používá již od středověku. Úspěšně vyrovnává hladinu hormonů, čímž zmírňuje premenstruační syndrom.

Nakapejte si pár kapek oleje do horké lázně, který vás hned uklidní.

5) Levandulový olej

Kvalitu spánku výrazně ovlivňuje váš stres. Ten vás může držet v posteli i celý den, nebo vás udržet vzhůru po celou noc.

Levandulový olej zlepšuje váš spánek, uvolní tělo a zvýší krevní oběh. Je také velmi užitečný při léčení příznaků estrogenové nerovnováhy a snížené funkce nadledvin.

Nakapejte si před spaním pár kapek oleje na polštář. Jeho vůně vás uklidní, uvolní vaše tělo a zlepší kvalitu vašeho spánku.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts