Na druhou stranu suchá kůže může být varovným signálem stavů, jako je potravinová alergie, atopická dermatitida nebo vazomotorická rýma. Popraskaná kůže na těchto částech ruky také svědčí o nedostatku vitamínů A, B a D. Důvod nedostatku těchto vitamínů v těle je na kůži okamžitě viditelný a pokud máte tento problém, pak tyto vitamíny nejsou správně absorbován ve vašem trávicím systému.

Suchá kůže na loktech může naznačovat lupénku a cukrovku. Lupénka se nejčastěji objevuje na kolenou a loktech v podobě červených skvrn pokrytých šupinami. Na druhou stranu suchá kůže na loktech může být také příznakem cukrovky, protože bakteriální a plísňové infekce na kůži jsou průvodními příznaky tohoto onemocnění.

Dermatoložka Irina Skorogudaeva radí, že je nejlepší navštívit lékaře, pokud pociťujete silné vysušení loktů, nesnesitelné svědění a velké nepohodlí na dané části kůže.

První a nejdůležitější věcí je konzultovat aplikaci jakýchkoli krémů se svým dermatologem, protože tyto stavy jsou většinou způsobeny kožními chorobami. Pokud je problém hlubší, lékař vás odešle k jinému specialistovi, endokrinologovi nebo gastroenterologovi.

Pokud se však jedná o mírný stav suché pokožky na loktech, co můžete udělat, a lékař radí, je tuto část těla několik dní odlupovat a pravidelně ji zvlhčovat krémy, pleťovými vodami a oleji.