Susie, žena na úvodním obrázku, dlouhá léta trpěla nesnesitelnými bolestmi kloubů.

Léky, které užívala sice pomáhaly, ale jen na krátkou dobu. Silné bolesti se vždy po krátké době znovu vracely.

Mnozí její známí ji dokonce přezdívali „rosnička“, protože její bolesti zčásti závisely i na počasí.

Jednoho dne však nastal zlom. Objevila náramně jednoduchý způsob, kterým se svého trápení konečně po dlouhých letech zbavila.

Její tajemství nespočívalo v objevení nějaké zázračné bylinky či nového léku z lékárny.

To, co jí pomohlo, byla jediná změna ve stravě – přestala konzumovat mléko, včetně ostatních mléčných výrobků a také výrazně omezila živočišné bílkoviny.

Dva měsíce poté, co ze svého jídelníčku vysadila mléko a zredukovala maso, bolesti zcela ustoupily.

Susie popisuje, že to bylo jako kdyby jí někdo dal kompletně nové tělo.

Co se ve skutečnosti stalo je, že vysazením mléka a masa se v jejím těle začalo tvořit mnohem méně kyseliny močové (ta je metabolickým produktem živočišných bílkovin).

Kromě toho, mléko bývá i častým alergenem a spouštěčem autoimunitních reakcí těla.

Dnes Susie doporučuje i ostatním lidem, které trápí bolesti kloubů, aby se vzdali mléka, mléčných výrobků a zredukovali, případně úplně vysadili i ostatní živočišné bílkoviny.

Pokud maso nedokážete vysadit úplně, tak ho alespoň výrazně omezte a upřednostněte lehčí druhy, jako jsou například drůbež nebo ryby.

Těmito opatřeními dojde ke snížení překyselení vašeho těla a postupnému ústupu mnoha zdravotních problémů, včetně těch chronických.