Příprava:

1. Vyberte jablka, omyjte, vykrojte slupku a nakrájejte na tenké plátky. Není třeba loupat. Naplňte 3litrovou zednickou nádobu jablky a na ni položte rozinky.

2. Nastříkejte na něj cukr a poté přetáhněte gumovou rukavici přes ústí láhve. Umístěte láhev na tmavé místo na týden.

3. Vyjměte gumovou rukavici z lahve, přefiltrujte výslednou kapalinu a vložte do lahve. Vložte do lednice na 4-5 dní.

Poté znovu sceďte, přidejte pár zrnek rozinek a dobře uzavřete. Po 3–4 dnech můžeme lahodný sycený nápoj také vypít.

Čím více cukru přidáme, tím bude nápoj silnější. Pokud jablka nejsou dostatečně polévková, smíchejte 50 gramů cukru s 1 šálkem převařené vody a nalijte na jablka.

Zdroj.golapravda.blog