Recept na extrakt z kajenského pepře

Bude potřeba:

  • kajenský pepř
  • pár čerstvých kajenských paprik
  • 50% alkoholu (můžete použít vodku)
  • skleněná láhev
  • rukavice

Příprava:

  1. Noste rukavice (kajenské papriky jsou opravdu horké).
  2. Naplňte láhev do 1/4 práškem z kajenského pepře a zakryjte alkoholem.
  3. Smíchejte čerstvé kajenské papriky a přidejte tolik alkoholu, aby vznikla hustá omáčka.
  4. Přidejte pepřovou omáčku do láhve tak, aby byla plná do 3/4.
  5. Láhev zcela naplňte alkoholem a pevně utěsněte.
  6. Poté jej odložte na 30 dní. Láhev denně protřepejte, aby se směs promíchala.
  7. Po 30 dnech přeceďte kapalinu přes plátno a nalijte do tmavé láhve.

Lahvičku pevně uzavřete a uchovávejte na suchém a tmavém místě. Nezhorší se to. Může být uložen po velmi dlouhou dobu.

V případě infarktu by se mělo pod jazyk podat 5-10 kapek extraktu. Po přibližně 5 minutách je třeba podat dalších 5-10 kapek. Podávání extraktu by mělo být zastaveno, jakmile se pacient cítí lépe.

Pokud je pacient v bezvědomí, dejte mu 1-3 kapky pod jazyk a začněte s resuscitací. Kapky podávejte každých 5 minut, dokud se pacient nebude cítit lépe.

Nezapomeňte okamžitě zavolat sanitku v případě infarktu. Podání extraktu může zachránit životy při čekání na lékaře, ale nikdy by nemělo nahradit odbornou lékařskou péči.

Zdroj:kowbojki.pp