Recept na extrakt z kajenského pepře
Bude potřeba:
- kajenský pepř
- pár čerstvých kajenských paprik
- 50% alkoholu (můžete použít vodku)
- skleněná láhev
- rukavice
Příprava:
- Noste rukavice (kajenské papriky jsou opravdu horké).
- Naplňte láhev do 1/4 práškem z kajenského pepře a zakryjte alkoholem.
- Smíchejte čerstvé kajenské papriky a přidejte tolik alkoholu, aby vznikla hustá omáčka.
- Přidejte pepřovou omáčku do láhve tak, aby byla plná do 3/4.
- Láhev zcela naplňte alkoholem a pevně utěsněte.
- Poté jej odložte na 30 dní. Láhev denně protřepejte, aby se směs promíchala.
- Po 30 dnech přeceďte kapalinu přes plátno a nalijte do tmavé láhve.
Lahvičku pevně uzavřete a uchovávejte na suchém a tmavém místě. Nezhorší se to. Může být uložen po velmi dlouhou dobu.
V případě infarktu by se mělo pod jazyk podat 5-10 kapek extraktu. Po přibližně 5 minutách je třeba podat dalších 5-10 kapek. Podávání extraktu by mělo být zastaveno, jakmile se pacient cítí lépe.
Pokud je pacient v bezvědomí, dejte mu 1-3 kapky pod jazyk a začněte s resuscitací. Kapky podávejte každých 5 minut, dokud se pacient nebude cítit lépe.
Nezapomeňte okamžitě zavolat sanitku v případě infarktu. Podání extraktu může zachránit životy při čekání na lékaře, ale nikdy by nemělo nahradit odbornou lékařskou péči.
Zdroj:kowbojki.pp