Příprava:
- Noste rukavice (kajenské papriky jsou opravdu pálivé).
- Naplňte láhev do 1/4 práškem kajenského pepře a zalijte alkoholem, aby se zakryl.
- Čerstvé kajenské papriky rozmixujte a přidejte tolik alkoholu, aby vznikla hustá omáčka.
- Přidejte pepřovou omáčku do láhve tak, aby byla 3/4 plná.
- Láhev zcela naplňte alkoholem a pevně uzavřete.
- Poté odložte na 30 dní. Lahvičku denně protřepejte, aby se směs promíchala.
- Po 30 dnech tekutinu sceďte přes plátno a nalijte do tmavé lahve.
Láhev pevně uzavřete a uchovávejte na suchém a tmavém místě. Nezhorší se to. Může být uložen po velmi dlouhou dobu.
V případě infarktu je třeba pod jazyk aplikovat 5-10 kapek extraktu. Asi po 5 minutách by mělo být podáno dalších 5-10 kapek. Podávání extraktu by mělo být ukončeno, jakmile se pacient cítí lépe.
Když je pacient v bezvědomí, nakapejte 1–3 kapky pod jazyk a zahájte resuscitaci. Kapky podávejte každých 5 minut, dokud se pacient necítí lépe.
V případě infarktu nezapomeňte okamžitě zavolat záchrannou službu. Podávání extraktu může zachránit život při čekání na lékaře, nikdy by však nemělo nahradit odbornou lékařskou péči.
Zdroj:kowbojki.pl