Příprava:

  1. Noste rukavice (kajenské papriky jsou opravdu pálivé).
  2. Naplňte láhev do 1/4 práškem kajenského pepře a zalijte alkoholem, aby se zakryl.
  3. Čerstvé kajenské papriky rozmixujte a přidejte tolik alkoholu, aby vznikla hustá omáčka.
  4. Přidejte pepřovou omáčku do láhve tak, aby byla 3/4 plná.
  5. Láhev zcela naplňte alkoholem a pevně uzavřete.
  6. Poté odložte na 30 dní. Lahvičku denně protřepejte, aby se směs promíchala.
  7. Po 30 dnech tekutinu sceďte přes plátno a nalijte do tmavé lahve.

Láhev pevně uzavřete a uchovávejte na suchém a tmavém místě. Nezhorší se to. Může být uložen po velmi dlouhou dobu.

V případě infarktu je třeba pod jazyk aplikovat 5-10 kapek extraktu. Asi po 5 minutách by mělo být podáno dalších 5-10 kapek. Podávání extraktu by mělo být ukončeno, jakmile se pacient cítí lépe.

Když je pacient v bezvědomí, nakapejte 1–3 kapky pod jazyk a zahájte resuscitaci. Kapky podávejte každých 5 minut, dokud se pacient necítí lépe.

V případě infarktu nezapomeňte okamžitě zavolat záchrannou službu. Podávání extraktu může zachránit život při čekání na lékaře, nikdy by však nemělo nahradit odbornou lékařskou péči.

Zdroj:kowbojki.pl