Pravidelné užívání výtažků z hroznových semen by podle vědců mohlo pomoci v boji proti rakovině. Podle studie provedené na laboratorních myších umožňují polyfenoly obsažené v semínkách snížit rychlost růstu nádorů o 67 %.

Faktem je, že použití výtažků z hroznových semen vytváří obecně nepříznivé prostředí pro růst a reprodukci rakovinných buněk, a pokud rakovinová buňka nebyla schopna se dlouho reprodukovat obvyklým způsobem, tak zemře.

Jak používat semena hroznů

Zde je jednoduchý způsob, jak používat semena hroznů v boji proti rakovině.

Co budeme potřebovat

  • 1 sklenici semen hroznů
  • 1 skleněnou baňku s uzávěrem
  • 1 čistou utěrku

Příprava

  1. Promyjte hroznová semena vodou a pak je usušte čistou utěrkou.
  2. Rozložte semena na talířku a nechte je 2–3 dny schnout.
  3. Za tři dny rozemelte semena hroznů a dejte prášek do skleněné nádoby.
  4. Vezměte 1 sklenici vody a přidejte do ní 1 lžičku prášku z hroznových semínek.
  5. Dobře promíchejte a vypijte.
  6. Užívejte tento lék třikrát denně po dobu 3 měsíců.
  7. Pak si dejte na 2 měsíce přestávku a léčbu opakujte znovu.

Lihový extrakt z hroznových semínek snižuje hladinu cholesterolu, reguluje krevní tlak, chrání a obnovuje cévy, posiluje imunitní systém a zlepšuje spánek.

Ve formě odvarů vody se drcená hroznová semena v poměru 1: 10 užívají na chronickou cholecystitidu a urolitiázu a také k odkašlávání.

Semena hroznů obsahují více živin než samotné plody. Proto je nevyhazujte. Máte-li jakékoli pochybnosti, poraďte se před zahájením léčby s odborníkem.

Podělte se o tento článek a řekněte lidem, že existují přirozené způsoby, jak bojovat proti rakovině bez jakýchkoli vedlejších účinků.