Sulfáty jsou potřebné pro zdravou kůži, nervové tkáně a klouby. Tato směs odstraňuje toxiny a pomáhá budovat klíčové proteinové molekuly v mozkové tkáni a kloubech.

Používání pravidelných koupelí s epsomskou solí pomáhá při bolestech svalů, mykózách nohou, plísních nehtů na nohou, dně, výronech a pohmožděninách, léčí chronická onemocnění a bolesti, zmírňuje záněty, detoxikuje organismus a upravuje rovnováhu minerálů a síry v tělo.

Těhotné ženy, lidé s kardiovaskulárními chorobami, s otevřenými popáleninami nebo ranami na těle a dehydratovaní jedinci by se před užitím těchto solí měli poradit s přírodním lékařem.

Takto si uděláte koupel v Epsomské soli:

Měli byste si naplánovat 40 minut, protože tělo potřebuje 20 minut na odstranění toxinů a dalších 20 na vstřebání minerálů z vody do koupele. Do vany naplněné teplou vodou přidejte epsomské soli v množstvích, jak je uvedeno níže:

  • Děti do 60 liber: Přidejte 1/2 šálku soli do koupele standardní velikosti
  • Lidé mezi 60-100 lbs.: Přidejte 1 šálek soli do koupele standardní velikosti
  • lidé mezi 100-150 lbs.: Přidejte 1 1/2 šálku soli do koupele standardní velikosti
  • lidé mezi 150-200 lbs.: Přidejte 2 šálky soli do koupele standardní velikosti

Na každých 50 liber větší byste měli přidat o 1/2 šálku soli více.

Další tipy:

Pro posílení antioxidačních výhod koupele přidejte 1/2 šálku olivového oleje, který je prospěšný pro pokožku a obsahuje polyfenoly. Můžete také přidat trochu zázvoru nebo kajenského prášku, abyste zvýšili teplotu a vypotili více toxinů.

Vyhněte se mýdlu, protože narušuje proces detoxikace a působení minerálů. Poté odpočívejte 1-2 hodiny. V případě artritických kloubů se ujistěte, že zůstáváte co nejvíce aktivní, abyste chránili klouby před přetížením.

Zdroj:livingtraditionally.