Příprava:

Vymačkejte 350 g česneku (ideálně organického). Česnek lze také nastrouhat, nakrájet na plátky nebo nadrobno nasekat. Vložte česnek do hermetické nádoby a nalijte 250 ml alkoholu. Zavřete jej a vložte do chladničky, aby odpočíval 10-14 dní. Poté tekutinu přeceďte a uchovávejte v chladničce další 2 dny. Pak jste připraveni použít tinkturu. Uchovávejte tinkturu v chladničce.

Postupným zvyšováním dávky si tělo musí zvyknout na přísun česneku. Vezměte 1 kapku ráno, 2 kapky odpoledne a 3 kapky večer první den. Následující den dávku znovu zvyšte o 1 kapku. Proto pokračujete ve zvyšování o 7 kapek ráno, 8 kapek odpoledne a 9 kapek večer. Poté již dávku nezvyšujte, maximální 1denní dávka je 25 kapek.